Aankomende Dag Wandelingen.

Beschikbaar voor boekingen op gespecificeerde data, voor maximaal 6 personen per wandeling. Bekijk onderstaand de korte samenvatting van de route om te kijken welke geschikt is voor jou en neem contact met ons op om je plaats te reserveren. 

Voor bedrijfsgroepen zijn deze buitenevenementen een gelegenheid voor collega's om samen tijd door te brengen, weg van de stress van de werkplek en deel te nemen aan een gezonde activiteit, het versterken van werkrelaties en een positieve bijdrage aan gezondheid en welzijn.

Hieronder zijn een paar voorbeelden van de dag wandelingen die we in de Mourne Mountains aanbeiden.

Fav3.JPG

Binnian and North Tor 

10km afstand, 610m hoogte meters.  5-6uur. 

Vertrek 9am, Carrick Little Car Park, Head Road, Annalong, Co. Down. BT34

We zullen beginnen met het volgen van het pad, langzaam aan stijgend, richting de Mourne Wall. Vandaar is het even pittig omhoog naar de top van Slieve Binnian voor een welverdiende koffiepauzes. Het is het klimmen waard! We zullen ons bevinden tussen schitterende granietformaties en, op een heldere dag, fantastisch panaorma uitzich hebben op Silent Valley reservoir en de omliggende bergen. 

Hierna zetten we onze route voort, en de afdaling loopt fijn en is geleidelijk. We passeren wederom meerdere indrukwekkende rots formaties terwijl we afdalen richting onze lunchstop met uitzicht op het indrukwekkende Bren Crom Reservoir. Vandaar gaat onze route geleidelijk via de oevers van het Blue Lough en de bosrand van Annalong wood teug naar het gezellige Carrick Cottage Cafe. Bearnagh summit.JPG

Slieve Bearnagh

11km afstand, 560m hoogte meters.  5-6uur 

Vertrek 9am, Meelmore Lodge, 52 Trassey Road, Bryansford, Co. Down. BT33

We beginnen met een aangenaame route naar de Mourne Wall in Hare's Gap. Het is erg geleidelijk en op het laatst een stukje pittig omhoog. Vanaf Hare's Gap gaan we door met klimmen richting de top van Slieve Bernagh waar we stoppen voor een koffie pauze. Je zit tussen spectaculaire granietformaties en op een heldere dag uitzicht over de omliggen toppen, reservoirs en meerdere loughs. Vanaf daar dalen we af aan de andere kant naar een geleidelijkler gedeelte en passeren de oevers van Fofany Dam. Onderweg zullen we stoppen voor lunch. We lopen een gedeelte van de beroemde Mourne Way en eindigen uiteindelijk bij het cafe Meelmore Lodge. SDC17345.JPG

Slieve Donard & Bloody Bridge 

10.5km afstand, 820m hoogte meters.  6-7uur. 

Vertrek 9am, Bloody Bridge Car Park (3km ten zuiden van Newcastle op de Killeen Road), Ballagh Road, Newcastle. BT33

We vertrekken vanaf Bloody Bridge River vanwaar we langzaam aan al stijgende richting de Mourne Wall aan de voet van Slieve Donard uitkomen. Vandaar lopen we naar de top van Slieve Donard. Onderweg stoppen we voor koffie. Op de top van Slieve Donard kun je op een heldere dag ver zien en veel bewonderen, vele omliggende bergen en de Ierse Zee. Onze afdaling richting Bloody Bridge omvat ook een kort gedeelte van het beroemde oude smokkelaars route; de Brandy Pad. Onderweg stoppen we voor lunch.
  

*Het weerbericht zal te zijner tijd in detail worden beoordeeld, het kan het zijn dat bovenstaande routes en datums dienen te worden herzien. Tijdens elk van deze drie routes is de ondergrond wisslend en kan op sommige plaatsen rotsachtig en nat zijn.